Respuesta motora intestinal a la sobrecarga de quimo
Arcos Mateo, Encarnación
Accarino, Ana María, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Azpiroz Vidaur, Fernando, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 42 p.
Resum: Els pacients amb crisis suboclusives recurrents o amb símptomes digestius que impideixen mantenir el seu pes normal, en absència d'una causa estructural que justifique els símptomes, poden estar afectes d'un trastorn de la motilitat del budell prim. La manometría gastrointestinal es la tècnica d' elecció per l' estudi de la motilidad del tracte gastrointestinal i en aquests pacients pot mostrar patrons aberrants que justifiquin els símptomes. No obstant, la manometría gastrointestinal és una tècnica específica però poc sensible. L'objetiu general d'aquest treball es determinar la resposta motora intestinal a una sobrecàrrega de quimo. Per a això s'estudiarà un grup de subjectes sans i es mesurarà l' activitat motora del budell prim mitjançant manometría durant la infusió contínua de una solució de nutrients solos o espesats amb un compost no absobible.
Resum: Los pacientes con crisis suboclusivas recurrentes o con síntomas digestivos que impiden mantener su peso normal, en ausencia de una causa estructural que justifique los síntomas, pueden estar afectos de un trastorno de la motilidad del intestino delgado. La manometría gastrointestinal es la técnica de elección para el estudio de la motilidad del tracto gastrointestinal y en estos pacientes puede mostrar patrones aberrantes que justifiquen los síntomas. Sin embargo, la manometría gastrointestinal es una técnica específica pero poco sensible. El objetivo general de este trabajo es determinar la respuesta motora intestinal a una sobrecarga de quimo. Para ello se estudiará un grupo de sujetos sanos y se medirá la actividad motora del intestino delgado mediante manometría durante la infusión continua de una solución de nutrientes solos o espesados con un compuesto no absobible.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Còlon, Enzimes



42 p, 197.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-24, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir