Causas específicas de mortalidad en una cohorte de pacientes con diabetes mellitus tipo 2
Ledesma Ulloa, María Gabriela
Mundet-Tudurí, Xavier
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 38 p.
Resum: La diabetis mellitus és un trastorn metabòlic a causa del dèficit de secreció d'insulina i a un augment de la seva resistència perifèrica. En el present estudi es van determinar les causes específiques de mortalitat en pacients amb diabetis mellitus. Es va observar que la mortalitat cardiovascular segueix sent la principal causa de mort en pacients amb diabetis metllitus tipus 2, seguida de la mortalitat per neoplàsies. La mortalitat total i específica per patologia cardiovascular o per neoplàsies va ser significativament superior en els pacients homes.
Resum: La diabetes mellitus es un trastorno metabólico debido al déficit de secreción de insulina y a un aumento de su resistencia periférica. En el presente estudio se determinó las causas específicas de mortalidad en pacientes con diabetes mellitus. Se observó que la mortalidad cardiovascular sigue siendo la principal causa de muerte en pacientes con diabetes metllitus tipo 2, seguida de mortalidad por neoplasias. La mortalidad total y específica por patología cardiovascular o por neoplasias fue significativamente superior en los pacientes varones.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Càncer ; Diabetis ; Tractament



38 p, 202.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-24, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir