Evolución clínica y pronóstico de la ascitis neutrocítica con cultivo negativo (ANCN) y la peritonitis bacteriana espontánea (PBE)
Cañete Hidalgo, Nuria
Cirera, Isabel
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 19 p.
Resum: 263 pacients cirròtics que van presentar la primera descompensació ascítica es van seguir de forma prospectiva. A tots els pacients se'ls va realitzar anàlisi del líquid ascític. 58 pacients van desenvolupar 83 episodis d'infecció del líquid ascític. En 44 episodis el cultiu va ser negatiu i en 37 va ser positiu. A l'ingrès, els pacients amb ANCN van presentar una funció hepàtica i renal millor que aquells amb ANCN. La infecció del líquid ascític es va resoldre més precoçment als pacients amb ANCN, amb una menor incidència d'insuficiència renal. Es va observar una tendència a presentar una menor mortalitat acumulada a l'any al grup de pacients amb ANCN. La ANCN apareix sobretoto en cirròtics amb una malaltia hepàtica menys evolucionada.
Resum: 263 pacientes cirróticos que presentaron la primera descompensación ascítica fueron seguidos de forma prospectiva. En todos los pacientes se realizó análisis del líquido ascítico. 58 pacientes desarrollaron 83 episodios de infección del líquido ascítico. En 44 episodios el cultivo fue negativo y en 37 fue positivo. Al ingreso, los pacientes con ANCN presentaban una función hepática y renal mejor que aquéllos con PBE. La infección del líquido ascítico se resolvió de forma más precoz en los pacientes con ANCN, con una menor incidencia de insuficiencia renal. Se observó una tendencia a presentar una menor mortalidad acumulada al año en el grupo de pacientes con ANCN. La ANCN acontece principalmente en cirróticos con una enfermedad hepática menos evolucionada.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Cirrosi hepàtica, Peritonitis, Ascites



19 p, 107.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-15, darrera modificació el 2022-07-12



   Favorit i Compartir