PGC-1α regula la respuesta celular frente a estrés oxidativo en el miocardio tras síndrome coronario agudo
Fabregat Andrés, Óscar
Barrabés, José A
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 37 p.
Resum: PGC-1α es un factor de transcripción maestro en la regulación mitocondrial de genes de protección frente a estrés oxidativo. Decidimos analizar el papel de la molécula en la regulación celular miocárdica tras infarto agudo. Evaluamos 38 pacientes con diagnóstico de SCACEST sometidos a estrategia de reperfusión. Encontramos que los pacientes con nivel basal de expresión reducido y mayor inducción de PGC-1α tras el evento presentaban infartos más extensos estimados por resonancia cardiaca. Concluimos que PGC-1α participa en la regulación de la respuesta celular frente a isquemia, en base a la activación de enzimas de protección mitocondrial.
Resum: PGC-1α és un factor de transcripció mestre en l'activació de gens de protecció mitocondrial en situacions d'estrés oxidatiu. Vam analitzar el paper de la molècula en la regulació celular miocàrdica després d'un infart agut de miocardi. Vam evaluar 38 pacients amb diagnòstic de SCAEST sotmesos a reperfusió. Trobarem que els pacients amb nivells basals d'expressió reduïts i major inducció de PGC-1α després de l'event presentaven infarts més extensos estimats per resonancia cardiaca. Vam concluïr que PGC-1α participa en la regulació de la resposta cel·lular en situacions d'isquèmia, ja que activa enzims de protecció mitocondrial.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Infart de miocardi, Cor-Malalties



37 p, 646.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-15, darrera modificació el 2022-11-04



   Favorit i Compartir