Cefalea tusígena, de esfuerzo y relacionada con la actividad sexual : descripción de una serie de 50 casos
Pérez-Pérez, Jesús
Roig Arnall, Carles
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 40 p.
Resum: Las cefaleas tusígena, de esfuerzo y sexual son entidades infrecuentes y poco descritas. Hemos realizado un estudio retrospectivo de pacientes que consultaron durante 5 años por dicha patología en nuestro centro. De una muestra de 50 pacientes, 25 consultaron por cefalea tusigena, 15 por esfuerzo y 10 relacionadas con actividad sexual (74%, 80% y 80% de formas respectivamente). Las tres entidades podrían tratarse del espectro de una misma patología. Los principales elementos diferenciadores respecto a las formas secundarias fueron la asociación en estas de sintomatología neurológica, exploración patológica y la edad de debut más temprana. Ambas pueden responder a Indometacina.
Resum: Les cefalees tussígena, d'esforç i sexual són entitats infreqüents i poc descrites. Hem realitzat un estudi retrospectiu de pacients que van consultar durant 5 anys per aquesta patologia en el nostre centre. D'una mostra de 50 pacients, 25 van consultar per cefalea tussígena, 15 per esforç i 10 relacionades amb la activitat sexual (74%, 80% i 80% de formes respectivament). Les tres entitats podrien tractar-se del espectre d'una mateixa patología. Els principals elements diferenciadors respecte a les formessecundàries van ser la associació en aquestes de simptomatologia neurológica, exploració patológica i l'edat de debut més primerenca. Ambdues poden respondre a Indometacina.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Cefalàlgia



40 p, 570.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-02-09, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir