Hallazgos oculares y sistémicos en pacientes con linfomas coroideos
Romero Rodríguez, María José
García Arumí, José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 56 p.
Resum: Els limfomes coroideus (LC) secundaris són freqüentment bilaterals i representen malaltia limfomatosa sistèmica disseminada. Generalment són limfomes de cèl·lules B grans d'alt grau (agressius). Els LC primaris són freqüentment unilaterals, generalment de cèl·lules B de baix grau i poc agressius. L'extensió extraocular és freqüent. En tots dos tipus de LC, el tractament amb radioteràpia externa presenta excel·lents resultats. El LC primari aparentment té un millor pronòstic que el limfoma vitreoretinià. Per tant, és important identificar correctament tots dos tipus de limfomes ja que la diferència en el pronòstic pot influir en el pla de tractament.
Resum: Los linfomas coroideos (LC) secundarios son más frecuentemente bilaterales y representan enfermedad linfomatosa sistémica diseminada. Son generalmente linfomas de células B grandes de alto grado, agresivos. Los LC primarios son más frecuentemente unilaterales y son generalmente linfomas de células B de bajo grado, poco agresivos. La extensión extraocular es frecuente. En ambos tipos de LC el tratamiento mediante radioterapia externa presenta excelentes resultados. El LC primario parece tener un mejor pronóstico que el linfoma vitreorretiniano. Por lo tanto, es importante identificar correctamente ambos tipos de linfomas puesto que la diferencia en el pronóstico puede influir en el plan de tratamiento.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Coroide ; Càncer



56 p, 1.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir