Polimorfismos genéticos (en los genes OPRM1, BETA-ARRESTINA2,STAT6 y COMT) y su influencia en la tolerancia al
Bugés, Cristina
Abad, Albert, dir. (Institut Català d'Oncologia)
Rosell, Rafael, dir. (Institut Català d'Oncologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 42 p.
Resum: La morfina es l'opioid majoritàriament utilitzat en dolor oncològic, però existeix elevada variabilitat de resposta. Vam intentar correlacionar aquesta variabilitat amb polimorfismes genètics (Opmr-1, Beta-arrestina2, Stat6 i COMT, relacionats amb mecanismes d'acció opioids). Hem estudiat 29 pacients amb dolor (EVA superior o igual a 6) que van iniciar tractament amb morfina i vam avaluar eficacia i tolerancia a la morfina correlacionant-ho amb els polimorfismos que presentaven. Vam observar que els genotips CC/TC per β-arrestina2 i AA/GA per COMT i Oprm1 es podrien associar a millor resposta i menor toxicitat a la morfina, i els genotips AA/GA per STAT6 s'associaven significativament a menor toxicitat.
Resum: La morfina es el opioide mayoritariamente utilizado en dolor oncológico, pero existe elevada variabilidad de respuesta. Intentamos correlacionar dicha variabilidad con polimorfismos genéticos (Opmr-1, Beta-arrestina2, Stat6 y COMT, relacionados con los mecanismos de acción de los opiáceos). Estudiamos 29 pacientes con dolor (EVA superior o igual a 6) que iniciaron tratamiento con morfina y evaluamos eficacia y tolerancia a la morfina correlacionándolo con los polimorfismos que presentaban. Observamos que los genotipos CC/TC para β-arrestina2 y AA/GA para COMT y Oprm1 se podrían asociar a mejor respuesta y menor toxicidad a la morfina, y los genotipos AA/GA para STAT6 se asociaban significativamente a menor toxicidad.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Càncer



42 p, 671.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2023-06-11



   Favorit i Compartir