Evaluación de la eficacia analgésica de protocolos de dolor agudo postoperatorio
Aznar Millán, Olga María
Armengol Carrasco, Manuel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Atiénzar Gómez, María del Carmen (Consorci Hospitalari Provincial de Castelló)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 74 p.
Resum: Estudio observacional, prospectivo y unicéntrico cuyo objetivo era demostrar la eficacia analgésica de los protocolos de dolor agudo postoperatorio implantados en nuestro hospital. Se analizaron 114 pacientes divididos en 2 grupos (pre y postimplantación de protocolos). La herramienta para evaluar el dolor fue la encuesta. Los resultados obtenidos concluyeron que tras la implantación de protocolos existía mejoría en la valoración del dolor en las primeras 24 y 48 horas del postoperatorio, disminuía la necesidad de analgesia de rescate y los pacientes referían estar mejor informados. El grado de satisfacción de los pacientes no se modificó tras la introducción de protocolos.
Resum: Estudi observacional, prospectiu i unicéntrico l'objectiu del qual era demostrar l'eficàcia analgèsica dels protocols de dolor agut postoperatori implantats al nostre hospital. Es van analitzar 114 pacients dividits en 2 grups (pre i postimplantació de protocols). L'eina per avaluar el dolor va ser l'enquesta. Els resultats obtinguts van concloure que després de la implantació de protocols hi havia millora en la valoració del dolor en les primeres 24 i 48 hores del postoperatori, disminuïa la necessitat d'analgèsia de rescat i els pacients referien estar més ben informat. El grau de satisfacció dels pacients no es va modificar després de la introducció de protocols.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Dolor postoperatori ; Protocols mèdics ; Analgèsia



74 p, 657.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir