Sarcomas mandibulares : experiencia quirúrgica en los últimos diez años (2001-2010)
Gutiérrez-Santamaría, Javier
Raspall, Guillermo, dir.
Bescós Atín, María Socorro, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 48 p.
Resum: Els sarcomes de cap i coll són tumors relativament estranys, representant un 2% de tots els tumors de cap i coll i un 4-10% del total dels sarcomes. Per tant els localitzats a la mandíbula representen un percentatge encara menor, no recollits específicament en cap estudi. La histopatologia heterogènia i les diverses localitzacions fan d'ells una entitat difícil d'estudiar. En aquest treball de recerca es pretén descriure l'etiologia i comportament dels sarcomes de cap i coll i recolzar els resultat de la literatura que promulguen la cirurgia com arma terapèutica principal, basant-nos en l'experiència del servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial de l'Hosptial Vall d'Hebron en els últims 10 anys en el maneig del sarcoma mandibular.
Resum: Los sarcomas de cabeza y cuello son tumores relativamente extraños, representado un 2% de todos los tumores de cabeza y cuello y un 4-10% del total de los sarcomas. Por tanto, los localizados en la mandíbula representan un porcentaje aún menor, no recogidos específicamente en ningún estudio. La histopatología heterogénea y las varias localizacions hacen de ellos una entidad difícil de estudiar. En este trabajo se pretende describir la etiología y comportamiento de los sarcomas de cabeza y cuello y refrendar los resultados de la literatura que promulgan la cirugía como arma terapéutica principal, basándonos en la experiencia del servicio de Cirugía Oral y Maxilofacial del Hospital Vall d'Hebron en los últimos 10 años en el manejo del sarcoma mandibular.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Mandíbula ; Cirurgia ; Maxil·lars ; Tumors ; Sarcoma ; Càncer



48 p, 7.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-12-05, darrera modificació el 2023-09-15



   Favorit i Compartir