Incidencia de delirium en una unidad de cuidados críticos postquirúrgicos
Martínez Gimeno, Laura
Moret Ruiz, Enrique
Oller Sales, Benjamín
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 50 p.
Resum: El deliri és un trastorn neuropsiquiàtric que poden patir els pacients greus a les unitats de cures intensives. La seva aparició s'associa amb un augment de la morbimortalitat. La seva incidència varia entre el 20-80% segons els mètodes diagnòstics i la situació clínica del pacient. L'objectiu principal del estudi fou avaluar la incidència de delirium en la Unitat de Reanimació de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol mitjançant el test ICDSC i associar el delirium amb la edat, severitat del pacient, urgència de la cirurgia, especialitat quirúrgica i opinió del equip d'infermeria sobre el test. Durant 3 mesos es van incloure 50 pacients que van ser avaluats amb el ICDSC dues vegades al dia, durant 5 dies. La incidència de delirium a la unitat fou del 18%. Es va trobar una associació estadísticament significativa entre delirium i la edat i el APACHE II score al ingrés. És recomanable monitoritzar diàriament el delirium i tractar-lo com a un signe vital més. El test ICDSC és un test senzill i fàcil que ens ajuda a no infravalorar el delirium del pacient crític.
Resum: El delirium es un trastorno neuropsiquiátrico que suelen padecer los pacientes graves en unidades de cuidados intensivos. Su aparición se asocia a un aumento de la morbimortalidad. Su incidencia varía entre el 20-80% según los métodos diagnósticos y la situación clínica del paciente. El objetivo principal del estudio fue evaluar la incidencia de delirium en la Unidad de Reanimación del Hospital Universitari Germans Trias i Pujol utilizando el test ICDSC y asociar el delirium con la edad, gravedad del paciente, urgencia de la cirugía, especialidad quirúrgica y analizar la opinión de enfermería sobre dicho test. Durante 3 meses se incluyeron 50 pacientes que fueron evaluados con el ICDSC dos veces al día, durante 5 días. La incidencia de delirium en nuestra unidad fue del 18%. Se encontró una asociación estadísticamente significativa entre delirium y la edad y el APACHE II score al ingreso. Es recomendable monitorizar diariamente el delirium y tratarlo como un signo vital más. El test ICDSC es un herramienta diagnóstica sencilla y fácil que ayuda a no infravalorar el delirium del paciente crítico.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Cirurgia ; Complicacions



50 p, 1.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-10-31, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir