Eficacia diagnóstica de la técnica del ganglio centinela en carcinomas faringolaríngeos
González Doñate, Mireia
Lorente Guerrero, Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
García López, Manuel, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 72 p.
Resum: En l'actualitat hi ha controvèrsia sobre el tractament del coll negatiu en el carcinoma faringolaríngeo. En el nostre estudi hem inclòs 11 pacients afectats de carcinoma escamós faringolaríngeo N0, i després de realitzar una injecció amb Tc99m-nanocoloide hem identificat els possibles ganglis sentinella mitjançant limfogammagrafia, SPECT-CT i sonda gamma. S'han detectat de mitjana 2,0 possibles ganglis sentinella. En tres casos no s'ha detectat gangli sentinella. En un futur la realització d'aquesta tècnica, que està en fase de desenvolupament, pot evitar el sobretractament cervical.
Resum: En la actualidad existe controversia sobre el tratamiento del cuello negativo en el carcinoma faringolaríngeo. En nuestro estudio hemos incluido 11 pacientes afectos de carcinoma escamoso faringolaríngeo N 0, y tras realizar una inyección con TC99m-nanocoloide hemos identificado los posibles ganglios centinela mediante linfogammagrafía, SPECT-CT y sonda gamma. Se han detectado de media 2,0 posibles ganglios centinela. En tres casos no se ha detectado ganglio centinela. En un futuro la realización de esta técnica, que está en fase de desarrollo, puede evitar el sobretratamiento cervical.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Laringe ; Càncer ; Diagnòstic ; Faringe



72 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-10-31, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir