Estudio de los factores mitocondriales y ambientales que contribuyen a la sordera por cisplatino
Graterol Torres, Domingo Jesús
García Arumí, Ana María, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Perelló Scherdel, E., (Enrique), dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 58 p.
Resum: L'ototoxicitat per cisplatí es presenta fins en un 70% dels pacients i pogués estar relacionada amb els haplogrups de l'ADN mitocondrial de cada individu. Material i Mètode: es va determinar el haplogrup de 26 pacients tractats amb cisplatí i es va realitzar un seguiment audiomètric durant el tractament. Resultats: 61,5% va presentar pèrdua auditiva significativa. Haplogrups: 16 pertanyents al grup HV, 6 al UK, 3 al WIX i 1 al JT. No es va trobar relació entre la pèrdua auditiva i els haplogrups de l'ADN mitocondrial. Conclusió: L'ototoxicitat per cisplastí no guarda relació amb els haplogrups de l'ADN mitocondrial.
Resum: La ototoxicidad por cisplatino se presenta hasta en un 70% de los pacientes y pudiera estar relacionada con los haplogrupos del ADN mitocondrial de cada individuo. Material y Método: se determinó el haplogrupo de 26 pacientes tratados con cisplatino y se realizó un seguimiento audiométrico durante el tratamiento. Resultados: 61,5 % presentó pérdida auditiva significativa. Haplogrupos: 16 pertenecientes al grupo HV, 6 al UK, 3 al WIX y 1 al JT. No se encontró relación entre la pérdida auditiva y los haplogrupos del ADN mitocondrial. Conclusión: La ototoxicidad por cisplastino no guarda relación con los haplogrupos del ADN mitocondrial.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Cisplatí ; Efectes secundaris ; Medicaments antineoplàstics



58 p, 1.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-10-31, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir