Desfasador de dos estats
Carrera Colet, Sergi
Paco Sánchez, Pedro Antonio de, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2010
Descripció: 53 p.
Resum: El projecte es basa en el disseny i la fabricació d'un circuit desfasador, amb una entrada i una sortida, que commuta entre dos estats, un estat amb desfasament de 180º i l'altre sense desfasament. El circuit es dissenya amb microstrip,per una fc=5GHz. S'intenten obtenir les millors característiques per aquest disseny, és a dir, bon ample de banda i pèrdues per inserció baixes, acompanyat d'una bona resposta en les relacions de magnitud i fase. Es segueixen diferents etapes de disseny, on es comença per un model simple i s'avança en complexitat, afegint els nous components que acabaran conformant el circuit final. Després del disseny es passa a la fabricació del circuit, per veure el seu funcionament real. La memòria recull i ordena la informació obtinguda a través d'aquest procés, intentant mostrar-la de manera clara, per tal de seguir el procés de disseny realitzat, i així poder interpretar els resultats obtinguts. L'objectiu final és veure com es comporta el circuit dissenyat i definir les pautes a seguir per millorar-lo en un futur.
Resum: El proyecto se basa en el diseño y la fabricación de un circuito desfasador, con una entrada y una salida, que conmuta entre dos estados, un estado con desfase de 180 º y el otro sin desfase. El circuito se diseña con microstrip, por una fc = 5GHz. Se intentan obtener las mejores características para este diseño, es decir, un ancho de banda grande y unas pérdidas por inserción bajas, acompañado de una buena respuesta en las relaciones de magnitud y fase. Se siguen diferentes etapas de diseño, donde se empieza por un modelo simple y se avanza en complejidad, añadiendo los nuevos componentes que acabarán conformando el circuito final. Tras el diseño se pasa a la fabricación del circuito, para ver su funcionamiento real. La memoria recoge y ordena la información obtenida a través de este proceso, intentando mostrarla de forma concisa, para seguir el proceso de diseño realizado, y así poder interpretar los resultados obtenidos. El objetivo final es ver cómo se comporta el circuito diseñado y definir las pautas a seguir para mejorarlo en un futuro.
Resum: The project is based on the design and manufactures of a phase shifter circuit with one input and one output, which toggles between two states, the first one with a 180º phase and the other without it. The circuit is designed whit microstrip, at fc=5GHz. We are trying to obtain the best characteristics for this design, i. e. a large bandwidth and low insertion losses, with a good response in magnitude and phase. There are different stages of design, which starts with a simple model, adding new components to form the final circuit. Then, we manufacture the circuit, to evaluate its performance. The report collects and sorts the information obtained through this process, trying to show it in a concise way, in order to understand the whole design process and the final results. The goal is test the design circuit behavior, and set guidelines to improve this work in the future.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [2500898]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Tècnica de Telecomunicació. Especialitat de Sistemes Electrònics
Document: Treball final de grau
Matèria: Circuits de microones ; Disseny i construcció



Datasheets
20 p, 471.4 KB

Projecte
53 p, 1.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-05-20, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir