Desenvolupament d'aplicacions per a dispositius mòbils
Torralba i Santamaria, Sergi
Ceballos, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2008
Descripció: 82 p.
Resum: La finalitat d'aquest projecte és obtenir una visió global de la programació per dispositius mòbils i a més fer una avaluació del que podria costar (tant les eines com el reciclatge de programadors) a una empresa dedicada a TIC començar a implementar aplicacions per a dispositius mòbils. Amb un plantejament molt ampli al principi i reduït només a tres opcions (BlackBerry, Windows Mobile i Android), es desenvolupa una aplicació per aquests dispositius. Els resultats obtinguts mostren que a nivell econòmic les millors opcions són el desenvolupament per Android (gratuït) i per BlackBerry (20 dòlars). Però en canvi a nivell d'adaptació dels llenguatges de programació la opció de Windows Mobile és la que presenta menys obstacles per passar de coneixements de programació d'aplicacions de servidor o sobre taula (en entorn . NET) a dispositius mòbils.
Resum: El objetivo de este proyecto es tener una visión global de la programación para dispositivos móviles y realizar una evaluación del coste (tanto de las herramientas como del reciclaje de programadores) que tendría desarrollar este tipo de aplicaciones para una empresa dedicada a las TIC. El planteamiento amplio inicialmente se tuvo que reducir a tres opciones (BlackBerry, Windows Mobile y Android), para las cuales se ha desarrollado una aplicación. Los resultados obtenidos nos muestran que económicamente las mejores opciones son el desarrollo para Android (gratuito) y para BlackBerry (20 dólares). Pero en cambio a nivel de adaptación de programadores de entornos de escritorio o servidores (en entorno . NET) a dispositivos móviles, Windows Mobile es el que presenta menos dificultades.
Resum: The aim of this project is to obtain a global vision about programming oriented to mobile devices and to evaluate the different costs -the tool costs and the difficulties of adapting programmers from Desktop programs to mobile devices applications - for a company dedicated to IT. The broad initial objectives had to come down to three options (BlackBerry, Windows Mobile and Android), and we have developed an application for each. We show that the cheapest options are developing for Android (free) and BlackBerry (20 dollars). However the easiest one to adapt programmers who have experience programming desktop or server applications (in . NET environment) is Windows Mobile.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Informàtica ; Aplicacions



82 p, 3.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir