Capacitación en meliponicultura de la población de Poço Redondo (Sergipe, Brasil)
Muniozguren Calle, Olatz
Espadaler, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2008
Descripció: 78 p.
Resum: Con la deforestación, los incendios y la utilización indebida de los agrotóxicos, las abejas nativas de Brasil corren un serio peligro de extinción. Ello se debe a que estas abejas construyen sus nidos en los huecos de los troncos de los árboles y también a que sus fuentes de alimentación son cada vez más escasas. Por ello cada vez son más los que se dedican a la meliponicultura, de esta manera se conservan las abejas y además, se obtiene una renta extra. Mediante el presente proyecto se capacitó en meliponicultura a una muestra de la población de Poço Redondo, para que de esta manera se empiece a recuperar su entorno y también su situación económica actual. Para poder conseguirlo se llevó a cabo el diseño del curso mediante la documentación previa, el trabajo de campo y el análisis de los datos. El resultado fue la capacitación, con la que se formó y concienció ambientalmente a personas para que se dedicaran a la meliponicultura de manera profesional.
Resum: La desforestació, els incendis i la utilització inadequada dels agrotòxics, estan provocant que les abelles natives del Brasil es trobin en perill d'extinció. Això es deu a que les abelles fan servir els forats dels troncs de arbres per construir els nius i també perquè les seves fonts de alimentació son cada cop més reduïdes. Per aquesta raó, cada cop més gent es dedica a la meliponicultura; per a que es conservin les abelles i, a més a més, puguin obtenir una renda extra. Amb el present projecte s'ha capacitat en meliponicultura una mostra de la població de Poço Redondo, aconseguint que es comenci a recuperar l'entorn i també la seva situació econòmica actual. Per poder assolir-lo, s'ha portat a terme el disseny del curs mitjançant la documentació prèvia, el treball de camp i l'anàlisi de dades. El resultat ha estat la capacitació, amb la qual s'ha format i conscienciat ambientalment a persones perquè es dediquin a la meliponicultura com a professionals.
Resum: Massive deforestation, fires and the inadequate use of pesticides are the main factors responsible for the enhanced extinction risk of native bees in Brazil. Because of their nesting habits in holes of tree trunks and the reduction of their food resources, there is an ongoing decrease of Meliponine bee populations. In 2 order to preserve those species and to improve the environment there is a growing interest in meliponiculture. This activity provides an extra income to practitioners and, indirectly, affects positively the environment. Within this project, some people from Poço Redondo have been trained in meliponiculture. To achieve this goal it has been necessary to gather and analyze published information and perform some field work. The result was the training in meliponiculture of interested people that were mainly motivated to get some rents and, indirectly, got -and understood- a message in environmental conservation.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Abelles ; Cria i millora ; Brasil ; Mel d'abelles ; Indústria i comerç



6 p, 40.1 KB

78 p, 2.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-08-20



   Favorit i Compartir