Percepció socioambiental del present i el futur del sector ramader a Esterri de Cardós
Malaysa (Grup de recerca)
Guardingo Melián, Laura
Piqué Ferrer, Sara
Vicioso Pérez, Ma. Lluïsa
Boada, Martí, 1949- , dir.
Masqué Barri, Pere, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Rieradevall, Joan, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2007
Descripció: 217 p.
Resum: En aquest projecte s'ha realitzat una diagnosi socioambiental de la ramaderia en el municipi d'Esterri de Cardós, situat a la comarca del Pallars Sobirà, i que es troba dins dels límits del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Dins del seu àmbit és un municipi peculiar degut a la quantitat de ramaders, set, i a la mitjana d'edat, que és força jove. La situació actual del sector és complicada atès el poc benefici que generen les explotacions, ja que els costos de manteniment són cada vegada més grans i els ingressos no augmenten en la mateixa proporció. És per això que des de fa uns anys els ajuts econòmics han esdevingut un factor clau per mantenir el sector. La seva continuïtat depèn de, entre altres coses, la dedicació en el sector de les generacions futures i ara per ara sembla que aquestes es decanten cada vegada més per altres tipus d'ocupacions. És per això que han de treballar totes les parts conjuntament per poder solucionar aquesta situació i que no esdevingui un problema insalvable en els pròxims anys.
Resum: En este proyecto se ha realizado una diagnosis socioambiental del sector ganadero en el municipio de Esterri de Cardós, situado en la comarca del Pallars Sobirà, y ubicado dentro de los límites del Parque Natural del Alto Pirineo. Dentro de su ámbito es un municipio peculiar debido a la cantidad de ganaderos, siete, y a la media de edad de éstos, ya que es representativamente joven. La situación actual del sector es complicada debido al poco beneficio que generan las explotaciones, ya que los costes de mantenimiento de éstas son cada vez mayores y los ingresos no aumentan en la misma proporción. Es por esto que desde hace unos años las ayudas económicas al sector se han convertido en un factor clave para mantener su continuidad. La continuidad de las explotaciones está condicionada, entre otros, a la dedicación en el sector de las generaciones futuras, y hoy por hoy parecer ser que éstas se decantan cada vez más hacia otras ocupaciones económicas. Es por esto que tienen que trabajar conjuntamente todas las partes interesadas para poder solucionar esta situación para que no se genere un problema insalvable en los próximos años.
Resum: The aim of this project is to give a social-environmental diagnosis of cattle in a small Pyrenees village named Esterri de Cardós, placed in the county of Pallars Sobirà within the borders of the Natural Park of l'Alt Pirineu. This town is quite peculiar in the agriculture world due to its low number of farmers (only seven) and their young age. The difficult situation the farmers a summited to is caused to their low benefits. The cost of maintenance a higher then the profits the farmers get and this difference doesn't stop increasing. Because of this, in the late years, economic helps have become a very important pillar to the maintenance of the farms. Their future existence is determinated by the younger generations up coming, that for the time being, don't look interested in this sort of job. This is why all involving parts must take measurements to solve this problem and avoiding it becoming an insuperable problem in the near future.
Resum: Per visualitzar l'arxiu de l'annex que fa referència al cadastre heu d'utilitzar el lector de mapes MiraMon. Es pot descarregar gratuïtament des de la pàgina del CREAF: http://www. creaf. uab. es/Miramon/mmr/cat/index. htm.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Pallars Sobirà (Catalunya) ; Condicions rurals ; Aspectes ambientals



Annex de fotos-1
14 p, 6.3 MB

Annex de fotos-2
4 p, 9.9 MB

Annex de fotos-3
3 p, 7.8 MB

Annex de fotos-4
4 p, 8.5 MB

Annex amb normativa
304 p, 3.0 MB

Annex-Mapa del Cadastre
229.1 KB

Annex-Mapa del parc natural
1 p, 7.3 MB

Projecte de final de carrera
217 p, 4.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-08-23



   Favorit i Compartir