El Sistema suec de benestar : una aproximació des de la perspectiva constitucional
Marquet Sardà, Clara
Institut de Ciències Polítiques i Socials. Barcelona, Catalunya

Publicació: Institut de Ciències Polítiques i Socials (Barcelona, Catalunya) 2011
Descripció: 32 p.
Resum: L'Estat de benestar suec resulta d'un procés històric que ha tingut lloc al llarg del segle XX, en el qual els poders públics han anat assumint la responsabilitat per la satisfacció de certes necessitats dels individus al marge de les forces del mercat, possibilitant l'accés universal a determinats serveis i prestacions. La plasmació constitucional d'aquest sistema social ha estat, no obstant, certament reduïda. L'article explora els mecanismes constitucionals del model de benestar suec, per tal d'establir quins són els seus principis estructurals y les funcions que duen a terme els diferents òrgans de l'Estat en el seu funcionament. En essència, se sosté que, malgrat que Suècia se situa en un marc de Constitució normativa dèbil, el model social es basa en certs principis constitucionals subjacents: una legislació molt flexible i àmplia, que dóna un marge de concreció important als ens locals, i un sistema de garanties fort, que no només recau en els Tribunals sinó en la creació d'altres institucions administratives mixtes d'assegurament.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'institut i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Institut de Ciències Polítiques i Socials. Working papers
Col·lecció: Working papers (Institut de Ciències Polítiques i Socials (Barcelona, Catalunya)) ; 294
Document: Working paper
Matèria: Estat del benestar ; Suècia ; Dret constitucional



32 p, 265.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2011-03-30, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir