Eina gràfica per la creació d'autòmats per a la representació del llenguatge natural
Aguadé Estivill, J. Oriol
Ortega Gil, Marc, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2010
Descripció: 132 p.
Resum: Aquest projecte tracta la implementació d'una eina gràfica multiplataforma de creació i edició de gramàtiques electròniques per representar el Llenguatge Natural. És una eina per lingüistes i projectes com Spanish FrameNet Project amb la quan poden representar fàcilment transductors en un format més visual, les transicions es representen en forma de "caixes", i guardar els resultats. S'han implementat varies opcions per crear una eina còmode i personalitzable per l'usuari amb funcionalitats enfocades a les seves necessitats com importar/exportar autòmats des d'una Expressió Regular. Es tracta l'implementació de tots els components que s'han necessitat per crear la GUI així com la seva funcionalitat.
Resum: Este proyecto trata la implementación de una herramienta gráfica multiplataforma de creación y edición de gramáticas electrónicas para representar el Lenguaje Natural. Es una herramienta para lingüistas y proyectos como Spanish FrameNet Project con la cual puedan representar fácilmente transductores en un formato visual, las transiciones se representan en forma de "cajas", y guardar el resultado. Se han implementado varias opciones para crear una herramienta cómoda y personalizable para el usuario con funcionalidades destinadas a sus necesidades como importar/exportar autómatas desde una Expresión Regular. Se trata de la implementación de todos los componentes que han sido necesarios para la GUI así como su funcionalidad.
Resum: This project is implementing a multi-platform graphical tool for creating and editing electronic grammars to represent the natural language. Linguists and projects such as Spanish FrameNet Project could use this tool to easily represent transducers in a visual format, where transitions are represented with a "box" shape, and save the results. Several options have been implemented to create a comfortable and customizable tool for the user with functionality for his needs as import/export from a Regular Expression. This is the implementation of all components that have been necessary for the GUI and functionally.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Llenguatges de programació ; Lingüística computacional



132 p, 1.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2023-09-05



   Favorit i Compartir