To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/59626

Importància de la bona alimentació en els col·legis. Valoració nutricional d'un menú escolar
Rigo Mateu, Cristina
Hernández-Jover, Teresa; Pla Arpa, Marta; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
En el procés educatiu de l’escola també s’ha d’incloure l’alimentació dels infants, tant des de la vessant de formació com des de la vessant en què molts d’ells reben l’àpat del dinar sota la seva responsabilitat. Aquest àpat ha de proporcionar una alimentació equilibrada, suficient, saludable i variada. Així mateix, l’objectiu principal d’aquest estudi és valorar un menú escolar i concretament proporcionar a l’empresa encarregada de la seva planificació millores per arribar a tenir un menú equilibrat i adaptat al comensal, a més a més d’observar l’adherència que presenta el menú front la dieta mediterrània. La valoració ha consistit en estudiar l’estructura que segueix el dinar. Seguidament, en comprovar si es compleix amb la freqüència recomanada de consum d’aliments, i finalment en calcular, dia a dia, l’energia total i el percentatge dels macronutrients. Els resultats extrets han estat favorables malgrat observar certa desviació amb la quantitat de proteïna respecte el percentatge recomanat. Els aliments que s’ofereixen són de temporada, frescos i característics de la dieta mediterrània. Cal dir, però, que l’ús de l’oli d’oliva no està present en la preparació d’aquests menús. En definitiva és un menú estructurat, amb aliments de proximitat i adaptat a les necessitats nutritives de la població infantil.
-Educació nutricional
-Requeriment energètic
-Alimentació suficient
-Equilibrada i variada
-Nutrició -- Necessitats
-Escolars -- Alimentació
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format View
crigom.pdf 2.115 MB application/pdf View/Open

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters