Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10459.1/47711

La Risoteràpia com a tècnica per alleugerir el dolor en les Cures Pal·liatives Pediàtriques al final de la vida del nen oncològic.
Mora Fernández, Mateu
Tejero Reyes, Noelia; Universitat de Lleida. Facultat d'Infermeria
Introducció: Les cures pal·liatives pediàtriques destinades a malalties com el càncer són molt complexes i engloben moltes situacions. El dolor és el símptoma que més incidència té en el pacient pediàtric oncològic i, per tant, el personal sanitari ha de procurar en tot moment el control d’aquest. A part de la teràpia farmacològica per disminuir-lo també hi ha una gran varietat de teràpies complementàries que, combinades, potencien l’efecte. D’aquestes, la risoteràpia està molt indicada per aquest tipus de pacients; per tant, és important estudiar correctament la seva efectivitat i fomentar-la. Objectiu: Demostrar l'eficàcia de la risoteràpia com a tècnica complementaria utilitzada en les Cures Pal·liatives Pediàtriques per alleugerir el dolor en nens oncològics de 6 a 12 anys en l’àmbit hospitalari. Metodologia: Es realitzarà un estudi transversal analític experimental en un hospital pediàtric que compti amb un programa de pallassos d’hospital. S’utilitzaran dos grups randomitzats: el grup A (grup experimental) se li realitzaran les sessions de risoteràpia mentre que al grup B (grup control) no se li efectuarà aquesta teràpia ni cap altra de complementària; a fi de poder comparar l’estat del dolor al finalitzar la setmana. L’estudi tindrà una durada d’un any al final del qual es sumaran els resultats de totes les intervencions realitzades cada setmana. La població diana estarà formada per nens oncològics pal·liatius d’ambdós sexes d’entre 6 i 12 anys que precisin hospitalització, independentment del tipus de càncer, de l’estadi i de l’etapa d’acceptació del dol en que es trobin. Per recollir les dades es farà servir un registre on s’inclourà la valoració del dolor mitjançant l’escala dels Rostres Wong-Baker, efectuada per la infermera encarregada a l’inici i final de la setmana. Conclusions: Tot i existir pocs estudis destinats a la risoteràpia es considera una tècnica útil per fer disminuir el dolor amb nens en càncer. A més, és una teràpia amb pocs costos econòmics i sense efectes secundaris.
-Cures pal·liatives pediàtriques
-Oncologia infantil
-Dolor oncològic
-Tractament pal·liatiu
-Dolor oncològic
-Càncer en els infants
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Vista
mmoraf.pdf 1.052 MB application/pdf Vista/Abrir

Mostrar el registro completo del ítem