To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/47685

Descripció de l’estat nutricional dels pacients hospitalitzats dels quals es realitza interconsulta al Servei de Nutrició d’un Hospital de segon nivell
Cañizares Morón, Desirée
Moreno Castilla, Cristina; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
Antecedents: la desnutrició hospitalària és un greu problema sanitari que afecta 30 milions de persones a Europa i comporta un cost de 170.000 milions d’euros anuals. Per intentar fer front a aquest problema, en els darrers anys, tant a nivell europeu com a estatal s’ estan duent a terme diverses iniciatives per tal de trobar-hi solució. Objectius: l’objectiu principal d’aquest estudi és descriure l’estat nutricional dels pacients ingressats derivats per interconsulta al Servei d’Endocrinologia i Nutrició d’un hospital de segon nivell. Material i mètodes: és un estudi descriptiu transversal retrospectiu elaborat a partir de 1.769 interconsultes. Resultats i conclusions: els resultats mostren que la majoria de pacients presentaven (de mitjana) desnutrició mixta a l’ingrés (pèrdua de pes i paràmetres bioquímics alterats) i, tot i que es veu una millora dels paràmetres bioquímics, els pacients presenten (de mitjana) pèrdua de pes durant l'ingrés. Aquestes dades remarquen la necessitat d’un tractament adequat i un diagnòstic precoç de desnutrició hospitalària a través d’eines com ara cribratges nutricionals i tractaments personalitzats duts a terme per professionals en el camp de la nutrició, és a dir, per dietistes-nutricionistes.
-Desnutrició hospitalària
-Dietista-Nutricionista
-Prevenció
-Cribratge nutricional
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format View
dcanizaresm.pdf 1.122 MB application/pdf View/Open

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters