To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/47680

Avaluació i aplicació d'accions de millora al pla de control d'al·lèrgens implantat a un sistema de restauració hospitalària
Abella Iglesias, Carla
Universitat de Lleida. Facultat de Medicina; Pinilla Salgueiro, Ana
En els últims anys s’ha vist un augment en la prevalença i incidència d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, també en el nombre de casos de mort per anafilaxi (reacció al·lèrgica greu) en nens. És per això que qualsevol empresa alimentària ha de considerar els perills associats a la presència d’al·lèrgens o de substàncies relacionades amb les intoleràncies alimentàries, a través d’un sistema d’autocontrol. L’objectiu general del present projecte és l’avaluació del pla de control d’al·lèrgens implantat a un sistema de restauració hospitalària que se li requereix l’elaboració de menús lliures d’al·lèrgens, i establir un programa de millores amb la finalitat d’optimitzar la gestió dels al·lèrgens passant per totes les àrees de treball, des de les primeres matèries fins al consumidor final. Per això, s’ha utilitzat un qüestionari com a eina diagnòstica, per tal de realitzar un diagnòstic de la situació del servei de restauració en relació a les diferents àrees: proveïdors, primeres matèries i emmagatzematge, planificació i preparació de menús, neteja i desinfecció, traçabilitat, capacitació del personal, documentació i validació/verificació. Segons el diagnòstic, s’han pogut determinar les carències i possibles millores del servei, amb la finalitat de contribuir a la simplificació de la gestió dels al·lèrgens i, per tant, augmentar la seguretat dels consumidors.
-Al·lèrgia alimentària
-Intolerància alimentaria
-Pla d’al·lèrgens
-Restauració col·lectiva
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format View
cabellai.pdf 1.013 MB application/pdf View/Open

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters